Over ons

 

Samen de wereld een beetje beter (duurzamer) maken:  

Wij zijn Marjolijn en Suzanne. Twee moeders die in 2016 zijn begonnen met ‘De Rode Krokodil’. Waarom? Wij geloven in mooi speelgoed en de leukste spelletjes. Maar als moeders zien wij ook hoeveel spullen wij en onze kinderen hebben. Hoe makkelijk zij met die spullen omgaan en hoe snel het stuk gaat of lelijk wordt. Uiteindelijk gaat dat allemaal ten koste van onze natuurlijke hulpbronnen en het milieu. En daarom zijn wij selectief in wat wij aanbieden en gaan wij voor kwaliteit en duurzaamheid. En dus voor producenten die dat ook nastreven. Wij streven naar een assortiment waar wij in geloven, waar onze kinderen blij van worden en waar het milieu minder door belast wordt. Dat betekent dus ook dat wij niet alles aan willen bieden, maar dat betekent ook niet dat wij alleen maar houten speelgoed aanbieden. Niet alles kan gemaakt worden van hout. Maar daar waar wij plastic in ons assortiment hebben heeft dat weer een doel, zoals het verminderen van afval of het verhogen van de kwaliteit en stevigheid van het product. Uiteraard gaan wij hier de problemen in de wereld niet mee oplossen, maar wij geloven wel dat wij op deze manier een kleine bijdrage kunnen leveren om het iets beter te maken.   

De definitie van duurzaamheid: duurzaamheid als “ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Verder vinden wij het belangrijk en fijn dat onze kinderen veel vrijheid krijgen bij het spelen. Lekker zelf ontdekken, fantaseren, verhalen verzinnen, ontwikkelen en nog veel meer. Met dat in ons achterhoofd zijn wij op zoek gegaan naar mooie, leuke en duurzame producten en wij hopen dat dat bijdraagt aan de spannendste zelf verzonnen verhalen en uren en uren speelplezier.

Dus......speel en geniet!!

Liefs Marjolijn en Suzanne

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »