Herfstvakantie en regen...... wat nu?

  • Geplaatst op
  • Door Suzanne Schoute-Zwarthoed
  • 0
Herfstvakantie en regen...... wat nu?

De herfstvakantie staat voor de deur en de regen komt met bakken uit de lucht….. Niet echt een ideale combinatie want hoe vermaak je je kinderen een hele dag binnen? Hier een aantal knutseltips voor verschillende leeftijden.

De leukste knutseltips!

De herfstvakantie staat voor de deur en de regen komt met bakken uit de lucht….. Niet echt een ideale combinatie want hoe vermaak je je kinderen een hele dag binnen? Uiteraard hebben we allemaal genoeg ‘schermpjes’ maar zelfs kinderen hebben daar uiteindelijk genoeg van.

Knutselen is iets wat bijna alle kinderen leuk vinden. Kliederen met verf, knippen, plakken, scheuren, kleuren, haken of breien. Het is een geweldige manier om kinderen met plezier te laten werken aan hun creativiteit, zelfvertrouwen en concentratie. Omdat knutselen goed is voor de ontwikkeling van kinderen hebben wij een groot aanbod aan knutselpakketten voor alle leeftijden. Hieronder een aantal tips voor verschillende leeftijden.

 

2 jaar

Kinderen van 2 jaar willen heel graag knutselen en kliederen, maar hebben nog niet voldoende fijne motoriek voor ingewikkelde knutselwerkjes. Op nummer 1 bij kleine kinderen staat vaak (vinger)verven. Lekker kliederen met een kwast of je vingers en hiermee de mooiste kunstwerken maken. Naast verven is tekenen ook leuk om te doen met kinderen. De wasco krijtjes van Djeco zijn lekker dik en daardoor goed vast te houden door kleine kinderhandjes

   

https://www.derodekrokodil.nl/knutselen-8153342/vanaf-2-jaar/

 

 

3 jaar

Op 3 jarige leeftijd ontwikkelt de fijne motoriek en concentratie zich en kunnen er al echte (gemakkelijke) instructies gevolgd worden. Zoals mozaïek schilderijtjes maken, kleurplaten kleuren, figuren rijgen en gekke dieren maken met splitpennen.

    

https://www.derodekrokodil.nl/knutselen-8153342/vanaf-3-jaar/

 

4 jaar

Wanneer kinderen in de basisschoolleeftijd komen wordt knutselen steeds makkelijker. Knippen gaat beter en de instructies worden ingewikkelder. Hamertje tik is onder deze leeftijd favoriet. Aan de hand van voorbeeldkaarten of het gebruik van de eigen fantasie kunnen kinderen urenlang zoet spelen. Ook leuk is het maken van papieren 3D dieren of het knutselen van je eigen spaarpot! Ontdek de vele mogelijkheden.

   

https://www.derodekrokodil.nl/knutselen-8153342/vanaf-4-jaar/

 

5 jaar

Knutsel je eigen houten oldtimer auto, maak vriendschapsbandjes voor je viend(inn)en of gebruik de 47-delige houten tekendoos van Djeco voor het maken van de mooiste tekeningen!

  

https://www.derodekrokodil.nl/knutselen-8153342/vanaf-5-jaar/

 

6 jaar

Kinderen van 6 jaar gaan richting groep 3. Niet meer lekker spelen in de klas maar leren rekenen, schijven en lezen. Knutselen kan hierdoor een uitlaatklep zijn en vooral in de vakanties is het fijn om even je fantasie en creativiteit te uiten. Djeco heeft ontzettend veel leuke knutselpakketten voor kinderen vanaf 6 jaar. Denk hierbij aan het kleuren op nummer, kraskaarten en kleurplaten van maar liefst 126cm lang! Genoeg om uit te kiezen.

        

https://www.derodekrokodil.nl/knutselen-8153342/vanaf-6-jaar/

 

7 jaar

Voor kinderen vanaf 7 jaar hebben wij magische knutselpakketjes. Denk hierbij aan schilderijtjes metalliseren, vogels vouwen, origami, motiefkunst en kirigami. Nieuwsgierig geworden? Neem gauw een kijkje!

     

 

https://www.derodekrokodil.nl/knutselen-8153342/vanaf-7-jaar/

 

Omdat wij hopen dat jullie kinderen massaal gaan knutselen deze herfstvakantie krijgen jullie tot en met 27 oktober maar liefst 10% korting op alles in de categorie knutselen! Gebruik hiervoor de code: KNUTSELEN2019

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »