Papa speelt met karton!

  • Geplaatst op
  • Door Marten Schoute
  • 3
Papa speelt met karton!

Creatief met karton

Ik hoor mezelf praten tegen mijn kinderen en denk ‘ik word echt oud’ (hoewel ik ‘pas’ 38 ben). Opa aan het woord zeggen ze dan op mijn werk als ik mijn collega’s van halverwege de twintig wat uit probeer te leggen. Ik heb het tegen mijn kinderen namelijk over de kartonnen dozen van de supermarkt die wij vroeger omtoverden tot huis, auto of brandweerwagen. Uren was je daar voor je gevoel mee in de weer en menig chips doos kreeg zo een geheel nieuw uiterlijk. Ja, wij hadden nog geen Netflix, IPad of YouTube. Wij voetbalden gewoon op straat tot het donker werd. Levensgevaarlijke hutten bouwen en fikkies stoken totdat het hele struikgewas in brand stond. Dat waren nog eens tijden. Nee, alle gekheid op een stokje. Die veranderingen hebben ook veel toegevoegde waarde en moet je omarmen.

Maar voor de creativiteit is het wel goed om vaker iets anders te doen dan naar een scherm kijken. En ik was benieuwd of de kinderen met net zoveel enthousiasme als ik vroeger aan de slag konden met de kartonnen dozen uit de supermarkt. Dus tijd voor experiment! Het toeval wilde dat De Rode Krokodil net iets nieuws in het assortiment had. Namelijk de Makedo Toolkit. Dit is een setje met moeren, schroeven en een kartonzaag om kartonnen dozen tot leven te laten komen.

Het resultaat wilde ik graag met jullie delen. Wat heeft het namelijk opgeleverd? Om te beginnen een overijverige en nostalgische vader. Zes grote en kleine dozen omgetoverd tot kunstwerken. Uren heb ik geknutseld aan de flat en auto voor mijn zoontjes. Uiteraard verloren de jongens hun enthousiasme na een paar uur knutselen, maar het experiment was geslaagd! Ook in deze tijd hebben de kartonnen dozen bewezen voor uren spelplezier te kunnen zorgen en uiteraard voor de nodige ‘male bonding’. En de vrouwen dan? Uiteraard werd ik door vrouwlief hoofdschuddend gadegeslagen. Iets te veel enthousiasme in de wedstrijd gelegd en zelfs het avondeten moest maar ff wachten. Maar het grootste spektakel was toch wel dat onze 8-jarige dochter er uiteindelijk met de bus vandoor ging.

Dus vaders (en moeders uiteraard), haal dat hok met kartonnen dozen in de supermarkt leeg, ga aan de slag en wees creatief met karton!

Reacties

  1. Cindy Cindy

    Waarom sta ik er nou niet van te kijken dat zij er met de bus vandoor gaat?
    Ik bestel ook zo een Toolkit!
    Er is tegenover ons huis een kartonnen dozen walhalla, en onze dochter heeft al vele kastelen, huizen en unicorns geknutseld.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »