Waarom iedereen Grapat mandala's zou moeten maken ❤

  • Geplaatst op
  • Door Suzanne Schoute-Zwarthoed
  • 0
Waarom iedereen Grapat mandala's zou moeten maken  ❤

Waarom iedereen Grapat mandala's zou moeten maken ❤

Mandala's zijn cirkelvormige figuren en patronen met symmetrische elementen. Het woord mandala stamt uit het Sankriet en betekent letterlijk 'Magische cirkel', ze dienen tot het krijgen van inspiratie en innerlijke verrijking. Een oersymbool dat geen begin en einde kent  en je bewust maakt van de oneindigheid van het bestaan. 

 

De 'Loose Parts' van het Spaanse merk Grapat zijn ideaal voor het leggen van geometrische en symmetrische vormen en patronen. Kinderen worden gestimuleerd in hun fantasie en creativiteit, het sorteren van vormen en kleuren en tellen. Door het maken van mandala's zul je merken dat de concentratie van kinderen omhoog gaat, ze worden rustiger en meer ontspannen. Berg alle losse stukjes op in de verzamelbak van Grapat en tel en sorteer ze ondertussen. 

 

                             

 

Naast het maken van Mandala's kunnen de 'Loose Parts' ook gecombineerd worden met de andere producten van Grapat. Hiermee kunnen ze hun eigen fantasiewereld creëren. De groene kegels zijn bijvoorbeeld bomen en de ananasjes zijn pilaren. 

 

Grapat is een Spaans merk dat spelmateriaal met een Open Einde aanbiedt. Zij hebben als uitgangspunt om creativiteit en fantasie te stimuleren door kinderen vrij te laten spelen met natuurlijke materialen. Alle onderdelen zijn gemaakt in zachte kleuren en worden zonder instructies geleverd. Hierdoor is er geen juiste of onjuiste manier van spelen en moedigen ze kinderen aan om zelf mooie verhalen te verzinnen en uit te beelden. 

 

Alle producten van Grapat zijn handgemaakt en geschilderd op traditionele wijze van duurzaam beheerde Spaanse bossen. Het hout wordt uitsluitend bewerkt met natuurlijke grond en kleurstoffen welke op waterbasis en gifvrij zijn. De producten van Grapat hebben de karakteristieke eigenschappen van echt hout doordat ze geen acrylverf gebruiken. Na afloop worden ze afwerkt met wassen oliën van plantaardige oorsprong. Dit zorgt in een begin voor een sterke geur maar deze zal na enkele dagen verdwijnen. 

 

Grapat werkt niet alleen met duurzame materialen, ze werken ook samen met lokale ondernemers en hun fabriek staat in Catalonië, dicht bij de natuur. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »