Hoera 1 jaar

  • Geplaatst op
  • Door Suzanne Schoute-Zwarthoed
  • 0
Hoera 1 jaar

Deze maand is het alweer een jaar geleden dat onze webshop ‘De Rode Krododil’ online ging. Uiteraard is dit niet over een nacht ijs gegaan. In januari 2016 ben ik samen met mijn schoonzusje en vriendin, Marjolijn, gaan brainstormen.

Deze maand is het alweer een jaar geleden dat onze webshop ‘De Rode Krododil’ online ging. Uiteraard is dit niet over een nacht ijs gegaan. In januari 2016 ben ik samen met mijn schoonzusje en vriendin, Marjolijn, gaan brainstormen. Ik, toen net mama van een zoontje, en Marjolijn mama van 2 zoontjes en een dochter, vonden het moeilijk mooi, veilig, stevig en educatief speelgoed te vinden. En als je het niet kan vinden, waarom dan niet zelf een mooie webshop maken? Hiernaar op zoek hebben we een aantal mooie merken benaderd en het geluk gehad dat we deze mochten verkopen. Onder andere Haba, Djeco en, onlangs toegevoegd, Ostheimer. Allemaal leveranciers van het meest kleurrijke en fantasierijke speelgoed. Niet alleen het mooiste houten speelgoed maar ook leerzame spelletjes, puzzels, prachtige accessoires en mooie knutselpakketten. Maar waarom zijn wij nou zo’n fan van houten speelgoed?

 

Vandaag de dag is er ontzettend veel keuze in speelgoed; hout, plastic, kunststof, groot, klein, licht, zwaar, met geluid en zonder geluid. Vooral kinderen kiezen vaak het speelgoed met geluid en lichtjes. Niet verwonderlijk aangezien dit veel resultaat geeft met weinig stimulans. Het wordt kinderen wel heel gemakkelijk gemaakt wat ten koste gaat van de creativiteit. Dit, samen met het feit dat het over het algemeen goedkoper is, is een van de redenen waarom ouders vaak voor dit speelgoed kiezen. Wij hebben er echter voor gekozen om voornamelijk speelgoed gemaakt van hout te verkopen. Maar waarom zou men hiervoor kiezen? Hieronder zal ik de 5 redenen toelichten waarom wij voor houten speelgoed gekozen hebben!

 

1. Houten speelgoed is duurzaam en gaat dus enorm lang mee

2. Houten speelgoed stimuleert de creativiteit en fantasie

3. Houten speelgoed bevat geen kleine onderdelen en is dus veilig voor kleine kinderen

4. Houten speelgoed bevat geen kunstmatige stoffen

5. Houten speelgoed is mooi en tijdloos

 

HOUTEN SPEELGOED IS DUURZAAM

Kinderen staan er niet om bekend dat ze voorzichtig met hun speelgoed omgaan. Het is dus van groot belang dat het tegen een stootje kan. Houten speelgoed wordt al decennia lang gemaakt van hardhout, zodat het jarenlang mee gaat. De houten trein waar je zelf vroeger mee gespeeld hebt, zal nog jaren mee gaan. Houten speelgoed is dus van goede kwaliteit en bijna onverslijtbaar waardoor het jaren mee gaat. Niet voor niets kiezen veel scholen en kinderdagverblijven tegenwoordig voor houten speelgoed. Hoewel houten speelgoed in vergelijking duurder is dan plastic staat er tegenover dat het vele malen langer mee gaat. Bijkomend voordeel is dat wanneer houten speelgoed stuk mocht gaan het gerecycled kan worden en het dus ook nog eens goed voor het milieu is.

 

HOUTEN SPEELGOED STIMULEERT DE CREATIVITEIT EN FANTASIE

Hout is een natuurlijk materiaal en neemt de temperatuur van je hand aan zodat het lekker warm aanvoelt. Door de geur, het gewicht en het geluid van hout wordt de ontwikkeling van de zintuigen gestimuleerd. Ook is houten speelgoed vaak simpeler qua vormgeving en kleuren. Hierdoor stimuleert het de fantasie en creativiteit. Het is niet mogelijk om op een knop te drukken waardoor er licht en/of geluid uitkomt. Kinderen moeten zelf creatief zijn en hun fantasie de vrije loop laten om een spel te bedenken.

 

HOUTEN SPEELGOED IS VEILIG

Kinderen verkennen hun omgeving door middel van hun mond. Elk stuk speelgoed dat ze in handen krijgen zullen ze in hun mond stoppen. Van houten speelgoed is het niet mogelijk een stukje af te bijten en het bevat geen kleine onderdelen die los gepeuterd of afgebroken kunnen worden. Je kleintje kan hier dus helemaal veilig mee spelen.

 

HOUTEN SPEELGOED BEVAT GEEN KUNSTMATIGE STOFFEN

Hout is een natuurlijk materiaal, er worden geen kunststoffen aan toegevoegd die giftig kunnen zijn. Vaak wordt er ook natuurlijke verf gebruikt om het hout in te kleuren waardoor het helemaal veilig is voor baby’s en kinderen.

 

HOUTEN SPEELGOED IS MOOI

De laatste, maar zeker niet onbelangrijkste reden, is dat houten speelgoed gewoon erg mooi is. Het is rustig qua design, de kleuren zijn mooi en de vormen zacht. Je hoeft het maar vast te houden om te weten dat je een mooi en kwalitatief hoogwaardig stuk speelgoed vast hebt. Daarnaast is het niet alleen mooi om mee te spelen maar staat houten speelgoed ook mooi op een plankje in de woon- of kinderkamer!

 

Nieuwsgierig geworden naar wat wij allemaal verkopen? Kom dan gauw een kijkje nemen in onze webshop. Wij zijn trots op wat we het afgelopen jaar hebben neergezet en werken hard om ons assortiment continue te verbeteren en uit te breiden. Net als het afgelopen jaar staan we de komende jaren graag voor jullie klaar!

 

Suzanne

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »